Мања слова Већа слова РСС
>

С А О П Ш Т Е Њ Е З А Ј А В Н О С Т

Датум објаве: 31.05.2021 13:28 | Аутор: УИКС

Испис Штампај страницу
31. мај 2021. година

 

 

С А О  П Ш Т Е Њ Е     З А Ј А В Н  О С Т

 

Поштовани/а,

У Управи за извршење кривичних санкција у циљу унаређења степена безбједности, у претходном периоду завршена је инсталација опреме СМАРТ ометача мобилних телефона за потребе онемогућавања недозвољених комуникација затвореника.

Како су у претходном периоду од стране мјештане насеља Веље брдо б.б. у ком мјесту је и смјештен комплекс Управе за извршење кривичних санкција, пријављиване одређене сметње у раду телекомуникациних мреже, то у односу на сваку појединачну пријаву службеници ИКТ службе УИКС-а врше провјере, те у односу на резултате провјера предузимају активности у циљу отклањања смјетњи, о чему се обавјештава и подносилац пријаве.

Наиме, надлежна служба УИКС-а седмично врши контролу нивоа интерференције (ометања сигнала) у непосредној близини компекса затвора, истовремено провјеравајући да ли долази до континуалних сметњи сервиса свих оператера мобилне телефоније. На основу наведеног до сада отклоњене су све установљене интерференције.

У односу на наведено, обавјештавамо да у периоду новијег датума није било примједби од стране грађана и оператера мобилне телефоније.

Такође, УИКС-а обишли су и представници Управе за инспекцијске послове, који су упознати са свим релевантним подацима, а УИКС-а је поводом рада ометача контактирала и Електротехнички факултет који посједује акредитовану опрему, и који ће извршити мјерења јачине електричног поља који генеришу ометачи у складу са важећим стандардима.   

 

 

                                           С поштовањем,

                     СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ УИКС-а