Manja slova Veća slova RSS
>

S A O P Š T E NJ E Z A J A V N O S T

Datum objave: 29.05.2020 13:08 | Autor: UIKS

Ispis Štampaj stranicu


Crna Gora

Adresa: Velje brdo bb,

81000 Podgorica, Crna Gora

tel: +382 20 241 100

fax: +382 20 243 567

www.ziks.gov.me

 

 
Uprava za izvršenje

                   krivičnih sankcija

 

 

 

Saopštenje za javnost

 

 

 

U cilju unapređenja uslova boravka, života i rada lica lišenih slobode, u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, dana 29.05.2020. godine nastavljena je saradnja i zaključen Memorandum o saradnji između Uprave za izvršenje krivičnih sankcija i Njemačke nevladine organizacije „Help-Hilfe zur Selbsthlfe“.

 

U okviru projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog balkana 2019-2020“ finansiranog od strane Vlade Njemačke, nevladina organizacija„Help-Hilfe zur Selbsthlfe“ je obezbijedila i donirala 32 tehnička uređaja (tablete).

 

Navedenim Memorandumom o saradnji planirana je i donacija kabina namijenjenih za komunikaciju, sredstva i opremu za dezinfekciju i higijenu, higijenske rukavice i materijal za izradu zaštitnih maski, ukupne vrijednosti 29.567.9 eura.

 

Realizacijom navedene donacije u Memorandumu o saradnji između Uprave za izvršenje krivičnih sankcija i Njemačke nevladine organizacije „Help-Hilfe zur Selbsthlfe“, postići će se modirnizacija elektronske komunikacija lica lišenih slobode sa porodicama putem video linka, što predstavlja snažnu psiho socijalnu podršku u smislu održavanja i osnaživanja porodičnih i socijalnih veza, kao važnog segmenta tretmana, a time i uspješniju rehabilitaciju i reintegraciju zatvorenika. Takođe, navedeni tehnički uređaji će uveliko značiti u svrhe informatičke  obuke.

 

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija izražava zadovoljstvo saradnjom sa Njemačkom nevladinom organizacijom „Help-Hilfe zur Selbsthlfe“.

 

 

Služba za odnose sa javnošću UIKS-a